www.marcmorgan.be

Home | Gastenboek | Curriculum | Contact | Muziek

  
   

 

Agenda
Biografie
Optredens
Foto´s
VTM Soundmixshow
Eddy Wally
Westhavenbay
King Beach
Persberichten
Links
Gastenboek
Chalet Morgan

 

 

 

 


Biografie Marc Morgan

Mijn vader speelde muziek op een geleende accordeon en ik luisterde vol bewondering naar zijn kunstjes op allerlei familie en buurtfeestjes. Als Sinterklaasgeschenk kreeg ik een kleine accordeon en ik probeerde met het nodige kunst en vliegwerk er wat harmonieuze klanken uit te halen.

Later volgde ik wat privélessen en op mijn 15 jaar voelde ik mij voldoende geschoold om op te treden als entertainermuzikant in de plaatselijke horeca. Als beloning was er altijd wel een compatieuze ziel aanwezig die even rondging met de pet en deze kleine bijverdienste was graag meegenomen.

Ondanks zijn liefde voor de muziek, was mijn vader toch van mening dat een serieus diploma meer zekerheid bood voor de toekomst en onder zachte dwang beëindigde ik mijn studies als elektrieker. De opkomst van de mobiele discobar bracht met zich mee dat live orkestjes het steeds moeilijker kregen om te kunnen overleven en mijn muzikale aspiraties sudderden tijdelijk op een laag pitje.

Toen heb ik een orgel aangekocht waarop dagen en nachten lang intens werd geoefend. In die periode ontmoette ik Azaire De Smedt uit Vloesbergen en dat was meteen een gunstig keerpunt in mijn carrière. Hij zag in mij een ontluikend talent en op zijn kosten mocht ik piano en dictielessen volgen bij een aantal gekende leraars.
In 1980 kocht Azaire
voor mij een prestigieus orgel (waarde 1,5 milj. BF) en mocht ik dagelijks optreden in zijn eigen dancing. Die periode kwam een tweede "weldoener" in mijn leven in de persoon van Eddy Wally. Om technische redenen vroeg hij mij om mijn installatie eens te mogen lenen en deze ontmoeting groeide uit tot een blijvende vriendschap. Ik trad regelmatig op aan de zijde van Eddy Wally in zijn gekende zaak in Ertvelde als zangerpresentator en daar heb ik geleerd wat podiumvrees is en vooral hoe ze te overwinnen.

Gedurende 12 jaar was ik zelfstandig uitbater van een gekende baandancing en steeds meer voelde ik de behoefte aan een nieuwe uitdaging. Tijdens een vakantie in Tenerife bleek dat ik ook hier behoorlijk aan de kost kon komen als zangerentertainer. Na een testperiode heb ik mij in 1998 vast in Tenerife gevestigd en haast dagelijks verzorg ik een optreden op diverse lokaties.

Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar de accordeon omwille van het persoonlijk contact met het publiek. Het instrument is voorzien van een draadloos ingebouwde micro, zodat ik wandelend van tafel tot tafel mijn repertorium kan presenteren, wat een persoonlijke touch geeft aan mijn optreden.

 

Introduccíon
 
Marc Morgan tuvo su primer contacto con la música gracias al acordeón que le regalaron sus padres en Reyes.  Ellos ya se habían dado cuenta de que su hijo tenía talento musical, ya que sabía sacar las melodías bonitas de sus juguetes desde que era muy pequeño.  Tras años de clases de solfeo y acordeón, y con apenas 15 años, Marc ya actuaba para diferentes grupos y agrupaciones.  Al margen de sus estudios, seguía con clases privadas de música.  Años más tarde formaría  una orquesta junto a su padre René (batería), su hermana Marijke (cantante) y su hermana menor Carine (bailarina). Las actuaciones se sucedían rápidamente y poco a poco esta orquesta se iba enriqueciendo con talentos de los músicos que se agregaban.
 
Gracias al Sr. Azaire De Smedt de Vloesbergen (Bélgica), la carrera de Marc se aceleró de forma inmediata.  Èl fue quien descubrió el talento musical de Marc, y quien le pagaba las clases privadas de piano y dicción. Azaire y también Eddy Wally, “el Prìncipe de la canción Flamenca”, fueron los que le enseñaron a Marc los  trucos del oficio y formaron la base de su carrera.
Durante 12 años Marc tuvo su propia discoteca, la muy conocida “Chalet Marc Morgan”, en Vloesbergen (Bélgica). Supo combinar esta vida nocturna con eventos y actuaciones en el extranjero, como acompañante a los teclados de diversos artistas belgas como Willy Sommers, Luc Steeno y el famoso grupo Clouseau durante el festival de Eurovisión en Italia.
 
En 1992 y 1993 Marc llegó hasta la semifinal con la interpretación de Willy Sommers en el show de la cadena de televisión belga “VTM Sound Mix Show”. Tantos viajes le hicieron tomar afición (los viajes se convirtieron en su afición), y al final Marc se instaló en la maravillosa isla de Tenerife.
 
Actualmente, Marc ha hecho de su afición su profesión, siendo invitado habitualmente a diversas fiestas y eventos de Tenerife.

 

 

Copyright © 2006 Marc Morgan | Ontwerp: [Tenerife Nederlandstalig tijdschrift]